SKULPTURHUSET
MUNKFORS

LERA, BRONS, JÄRN OCH TRÄ VID KLARÄLVENMuseet

Vid värdshuset i Munkerud ligger Skulpturhuset, ett museum med skulpturer av Munkfors-födde Bo Englund. Konstverk som vill uttrycka en hyllning till livet och kärleken på temat Genesis, Tvåhet, Ikaros, Yin-yang och Venus.

Skulpturpromenad

Av Bo Englund finns också ett 30-tal brons och järnskulpturer runt om i Munkfors offentliga miljö. Skriv ut denna karta + förteckning (pdf-fil 540 Kb) med skulpturerna utmärkta, om du vill gå en promenad i omgivningarna när du ändå besöker muséet.

Museet interiör

Interiör från skulpturmuséet Klicks för större bild

Historia

Museet invigdes 2002 och har tidigare varit Frälsningarméns lokaler. Det kom till stånd i samband med en donation av Bo Englund till Munkfors kommun.

 

Öppettider

26 juni - 25 augusti
Mån-fre 12.00 - 16.00.
Övrig tid enligt överenskommelse.

Munkfors turistbyrå
telefon 0563-54 10 81
fax 0563-54 10 82
tourist@munkfors.se

Handikappinformation: Ramp

Vägbeskrivning

Väg 62, 65 km N Karlstad. Tag av mot Sunne vid Statoil i Munkfors. Första vägkorsningen till höger tills man kommer fram till Hotell Munken. Huset ligger då rakt fram på kullen.

Karta

Ange din adress och få en detaljerad vägbeskrivning på Eniro.

 
 

I trettio år har jag arbetat som skulptör och försökt meddela något med min konst i utställningar och med offentliga verk runt om i landet. På golv, i hyllor och skåp har under åren former samlats som försökt tala ett språk, försökt säga något genom en bit trä, ur leran, bronsen, järnet och stenen.

Till den plats där man är född känner man en djup förankring. Därför har jag velat donera många av mina skulpturer som ingår i mitt livsverk till min födeslsekommun Munkfors. Här samlat i ett museum.

(...)

Bo Englund

Bo Englund

Anno 2002